FRU AARVIKS VESLE ØKOBAKERI

Fru Aarviks vesle bakeri er eit sjarmerande lite økologisk bakeri i den idylliske bygda Baldersheim som ligger heilt sør i Bjørnafjorden kommune med ein spektakulær utsikt over heile Bjørnefjorden. Å bake med surdeig har lange tradisjonar, heile 5000år tilbake i tid og er den opprinnelige og beste måten å bake brød på grunna lettare og betre fordøyelighet, samt næringsopptak.

FRU AARVIKS VESLE ØKOBAKERI

Fru Aarviks vesle bakeri er eit sjarmerande lite økologisk bakeri i den idylliske bygda Baldersheim som ligger heilt sør i Bjørnafjorden kommune med ein spektakulær utsikt over heile Bjørnefjorden.

INFORMASJON OM PRODUKT OG HENTING

Kvar laurdag bakar eg ein del forskjellige brød og anna bakst, eg bakar ikkje alle sortar brød/bakst til kvar laurdag og utvalet varierar noko. Kvar onsdag kl. 12 annonserar eg på Facebook og Instagram sida mi kva eg bakar til førstkommande helg. Dersom du bestiller noko eg ikkje bakar til førstkommande laurdag vil du få eit tilsvarande men eit anna type surdeigsbrød.

Brøda har ein basis på 500g mjøl og 100g startar, men innhaldet av vatn varierar (370-430g) etter mjølets evne til å halda på vatn, difor vil størrelse på brødet variere noko mellom dei ulike variantane.

 Alle brød er surdeigsbrød, dvs. fermenterte (villgjær og melkesyrebakteriar som kjem naturleg frå kornet). Surdeigskulturen må matast 2 gonger før baking, og startar 1 dag før setting av deig. Deigen blir satt dagen før dei blir steikt og går igjennom ein lang prosess som krev andre baketeknikkar enn ved vanlig gjærbakst. Totalt tar det 3 dagar frå mating av surdeigskulturen (startaren) til brødet er ferdig steikt. I søt bakst brukar eg kun gjær, men så lite som mogleg og lang hevetid for at smakane skal setta seg. Eg brukar kun økologisk mjøl og stort sett urkorn/gamle kornsortar i alt eg bakar av omsyn til næringsinnhald og miljø. Håpar du finn noko du likar.

NB: Surdeigsbrød skal alltid oppbevarast i lin, lin/viscose eller i bomull. Det er viktig å IKKJE bruka plastpose sidan skorpen blir seig og brødet syrnar mykje raskare. Du kan f.eks fryse i plast, men du må tine i klede.

I tillegg har me mange andre produkter i bakeriet og kvart enkelt produkt er nøye utvalt med hensyn på smaksopplevelse, næringsinnhald og miljø. 

Me gjer dine produkter klar på førehand slik at du berre kan hente dei frå di korg. Eg vonar du vil ta med din eigen pose av omsyn til miljø, hvis ikkje er det fullt mogleg å kjøpe ein pose når du kjem og hentar produkta dine. 

INFORMASJON OM PRODUKT OG HENTING

Kvar laurdag bakar eg ein del forskjellige brød og anna bakst, eg bakar ikkje alle sortar brød/bakst til kvar laurdag og utvalet varierar noko. Kvar onsdag kl. 12 annonserar eg på Facebook og Instagram sida mi kva eg bakar til førstkommande helg. Dersom du bestiller noko eg ikkje bakar til førstkommande laurdag vil du få eit tilsvarande men eit anna type surdeigsbrød.

Brøda har ein basis på 500g mjøl og 100g startar, men innhaldet av vatn varierar (370-430g) etter mjølets evne til å halda på vatn, difor vil størrelse på brødet variere noko mellom dei ulike variantane. Alle brød er surdeigsbrød, dvs. fermenterte (villgjær og melkesyrebakteriar som kjem naturleg frå kornet). Surdeigskulturen må matast 2 gonger før baking, og startar 1 dag før setting av deig. Deigen blir satt dagen før dei blir steikt og går igjennom ein lang prosess som krev andre baketeknikkar enn ved vanlig gjærbakst. Totalt tar det 3 dagar frå mating av surdeigskulturen (startaren) til brødet er ferdig steikt. I søt bakst brukar eg kun gjær, men så lite som mogleg og lang hevetid for at smakane skal setta seg. Eg brukar kun økologisk mjøl og stort sett urkorn/gamle kornsortar i alt eg bakar av omsyn til næringsinnhald og miljø. Håpar du finn noko du likar 😊 

NB: Surdeigsbrød skal alltid oppbevarast i lin, lin/viscose eller i bomull. Det er viktig å IKKJE bruka plastpose sidan skorpen blir seig og brødet syrnar mykje raskare. Du kan f.eks fryse i plast, men du må tine i klede.

I tillegg har me mange andre produkter i bakeriet og kvart enkelt produkt er nøye utvalt med hensyn på smaksopplevelse, næringsinnhald og miljø. 

Me gjer dine produkter klar på førehand slik at du berre kan hente dei frå di korg. Eg vonar du vil ta med din eigen pose av omsyn til miljø, hvis ikkje er det fullt mogleg å kjøpe ein pose når du kjem og hentar produkta dine. 

FRU AARVIKS SURDEIGSBRØD OG SØTBAKST

FRU AARVIKS SURDEIGSBRØD OG SØTBAKST

FRU AARVIKS HERLEGE UTVAL AV SJOKOLADAR

FRU AARVIKS NØTTER

FRU AARVIKS TE OG KAFFE