Fru Aarviks vesle bakeri og kjøkkenhage
  • HEIME
  • BUTIKK
    • ØKOBAKERI
      • Bakst
      • Sjokolade
      • Nøtter
      • Kurs
        • Arrangementer
    • KJØKENHAGE
  • OM OSS
  • KONTAKT
  • NYHENDE
  • Menu
  • 0Shopping Cart
  • Facebook
  • Instagram
  • HEIME
  • BUTIKK
    • ØKOBAKERI
      • Bakst
      • Sjokolade
      • Nøtter
      • Kurs
        • Arrangementer
    • KJØKENHAGE
  • OM OSS
  • KONTAKT
  • NYHENDE

FRU AARVIKS VESLE BAKERI & KJØKENHAGE

Hjarteleg velkomne inn i vårt vesle og koslege bakeri, og kjenn på den herlege dufta av nybakte brød. Me har ope kvar laurdag frå kl. 10.00 til 14.00

FRU AARVIKS VESLE BAKERI & KJØKENHAGE

Hjarteleg velkomne inn i vårt vesle og koslege bakeri, og kjenn på den herlege dufta av nybakte brød. Me har ope kvar laurdag frå kl. 10.00 til 14.00

fru_aarviks_vesle_bakeri

Her kan du følge med på Fru Aarvik sine små og store påfunn i både kjøkenhage og bakeri.

Fru Aarviks vesle bakeri
Så var eg endelig igong igjen å bake, i dag blei Så var eg endelig igong igjen å bake, i dag blei da mandelknuter, skulebollar, skillingsboller, Palmekystens draum, scones, rundstykker med litt havsalt og olivenolje, brøda; Aarvik, Åkerleiet, Låkastadlen, Mjølhålo og eit nytt brød som endo ikkje er  døypt med navn. Det nye brødet er laga med sikta spelt, sammalt emmer, sammalt einkorn og klemt spelt. Eg trur det kan bli eit godt brød for magen for alle 🥰 Det kjeme eit eget innlegg om brødet seinare. Uansett, hjarteleg velkomne til ope bakeri i dag 🌸

Alt godt,
Fru Aarvik
.
.
#surdeig #surdeigsbrød #urkorn #kortreistmat #nytnorge #bærekraftigmat #bakst #hjemmebakt #økologisk #ektebrød #suntoggodt #norway2day #sunnmat #baldersheim #aarvikgard #aarvik  #norskeråvarer #sourdough #fermentert #sourdoughbread #artisanbread #godmat #slowfood #realbread #langtidshevet #bjørnafjorden #renmat #matmedidentitet
@hollimolle 
@okoland
@renmat
På lørdag åpner det vesle økologiske bakeriet På lørdag åpner det vesle økologiske bakeriet på Baldersheim igjen. Åpningstid frå kl. 10.00 til 13.00. Dersom du har ønske om noe spesielt på lørdag er det bare å si ifra så ser eg kva eg får til 😊
Eg har også tenkt på en ting og det er om det er interesse for å ha ope på fredag ettermiddag i staden for lørdag morgen?
.
Ønsker dere alle alt godt for det nye året, selv om det har begynt tøft og tungt for mange ❤
Fru Aarvik 
#surdeig #surdeigsbrød #urkorn #kortreistmat #nytnorge #bærekraftigmat #bakst #hjemmebakt #økologisk #ektebrød #suntoggodt #norway2day #sunnmat #baldersheim #aarvikgard #aarvik  #norskeråvarer #sourdough #fermentert #sourdoughbread #artisanbread #godmat #slowfood #realbread #langtidshevet #bjørnafjorden #renmat #matmedidentitet
Då tar eg ferie på skikkelig og logger meg av FB Då tar eg ferie på skikkelig og logger meg av FB og Insta for ei stund. Velkommen tilbake 16.Januar 🌟 Håper dere alle får ei fin jul!
Siste brødet ut av omnen var dette som heiter Utlebakken, laga på landkveite og emmer ein av fleire typar urkorn som eg nyttar i bakeriet 😍
God jul og alt godt for det nye året som kjem. 
Fru Aarvik
#surdeig #surdeigsbrød #urkorn #kortreistmat #nytnorge #bærekraftigmat #bakst #hjemmebakt #økologisk #ektebrød #suntoggodt #norway2day #sunnmat #baldersheim #aarvikgard #aarvik #norskeråvarer #sourdough #fermentert #sourdoughbread #artisanbread #godmat #slowfood #realbread #langtidshevet #bjørnafjorden #renmat #matmedidentitet
@hollimolle 
@okoland
@renmat
Åkerkeiet er bakt med verdens eldste korn kalt ei Åkerkeiet er bakt med verdens eldste korn kalt einkorn i tillegg til landkveite og solsikkekjerner! 😊 Einkorn var forløperen til dei andre kveitesortene, emmer, spelt og vanlig kveite. Mjølet ser litt mer guloransje ut og har ein god, aromatisk og nøtteaktig smak. Årsaken til at det er gulere i fargen skyldes det høge innhaldet av betakaroten (det er det mye av i gulrot også!), det er faktisk opptil 4 gongar høgare enn i vanlig kveite. Det er også dobbelt så mye A-vitamin og einkorn har 4 gongar så mykje av antioksidantene lutein og riboflavin. Fordi einkorn har eit veldig lavt innhald av gluten og er eit hardt korn, er det vanskelig å bruke det i vanlig gjærbakst. Det er altså eit korn med dårlige bake-egenskaper.. Men det fungerer godt å bruke i surdeigsbakst i kombinasjon med kaldheving 😊
.
Til neste år tenker eg å teste ut mitt nye brød som kun skal vere basert på einkorn, emmer og spelt, altså eit lav-gluten brød. Fram til no har eg testa ein kombinasjon av emmer, einkorn, spelt og landkveite. Så det blir litt spennende å sjå kva eg klarar å få til 😄 
Eg kjeme til å ha med dette brødet på julemarknaden på søndag, samt Steidn, Utlebakken, Smålhuset, Stovebakken, Mjølhålo og Aarvik.
#surdeig #surdeigsbrød #urkorn #kortreistmat #nytnorge #bærekraftigmat #bakst #hjemmebakt #økologisk #ektebrød #suntoggodt #norway2day #sunnmat #baldersheim #aarvikgard #aarvik  #norskeråvarer #sourdough #fermentert #sourdoughbread #artisanbread #godmat #slowfood #realbread #langtidshevet #bjørnafjorden #renmat #matmedidentitet
@hollimolle 
@okoland
@renmat
@nrkmat
I dag vart da ekstra mange surdeigsbrød som skull I dag vart da ekstra mange surdeigsbrød som skulle igjennom ovnene og det var heilt sikkert mange kundar som skulle ha litt ekstra no i julen og kose seg med 🎄 Dagen i dag og i går vart spesielt travel og då vart det ekstra kjekt å dekorere brødene  når eg fekk tatt i bruk den nye snittekniven min frå @hartvedthandverk 🤩 
Her er Aarvik brødet klart for ein runde i steinomnen. 
.
Desember har vore VELDIG travel og det har vore stor etterspørsel på Reko-ringene etter nybakte brød og anna godt frå mitt vesle bakeri her på Baldersheim. Når det er travelt, så har eg det jo kjekt, men det betyr også at eg brukar mykje tid på jobb og mindre tid på alt anna, spesielt vennene mine. Eg kjenner på eit stort sakn og håpar at vinteren og våren blir betre når me har lov å vere sosiale igjen 🥰
Ha ein nydeleg helg i vente, så sjåast me plutselig!

Alt godt,
Fru Aarvik 
.
#surdeig #surdeigsbrød #urkorn #kortreistmat #nytnorge #bærekraftigmat #bakst #hjemmebakt #økologisk #ektebrød #suntoggodt #norway2day #sunnmat #baldersheim #aarvikgard #aarvik #norskeråvarer #sourdough #fermentert #sourdoughbread #artisanbread #godmat #slowfood #realbread #langtidshevet #bjørnafjorden #renmat #matmedidentitet
@hollimolle 
@okoland
@renmat
Neste søndag, 20.desember, 🎄 blir det eit mini Neste søndag, 20.desember, 🎄 blir det eit mini-julemarked med Fru Aarviks vesle bakeri på Revnestranden handel frå kl 14.00 til 18.00. Det blir julemusikk, kakao og nybakt frå bakeriet. Eg tar med litt forskjellig bakst frå bakeriet; julekjeks, palmekystens draum, skillingsbollar og skulebollar. Eg har også med rundstykker og ulike brød,  samt dei veldig populære julebrødene! I tillegg tar eg med dei vakre smykkene frå Maja Design og strikk frå Fru Styve. Her er også mogleg å førehandsbestille for å vere sikker på å få det du ynskjer 😊

NB: Siste bakedag blir 22.desember med utlevering i bakeriet frå klokka. 15.00 til 18.00. Men då er det KUN førehandsbestilt bakst. For å vere sikker på å få det du vil ha er det lurt å legge inn bestilling allerede no😉

I går hadde eg ein fantastisk flott dag 🌞ute på Tysnes på julemarknaden. Det var nydelig julemusikk frå det lokale korpset og mykje god mat og vakre ting frå ulike produsentar og utstillarar. Veldig flott arrangert av @gardenpaadalland og medhjelparene deira. Tusen hjarteleg takk igjen for eg fekk vere med!!❤
.
Ha ein fortsatt nydeleg 3. Søndag i advent

Alt vel,
Fru Aarvik
Hei alle sammen! 😊Minnar om at bakeriutsalet er Hei alle sammen! 😊Minnar om at bakeriutsalet er stengt i morgon. Me skal til Tysnes på julemarknaden som opnar kl.11.00 og varer fram til kl.15.00. Eg har med litt ulike bollar, brød og julebrød i tillegg til ulik økologisk drikke, sjokolade m.m. Eg har også med linposer som passar bra til surdeigsbrød, strikka gensere til born og nydelege handlaga smykker frå Maja Design som redesigner koppar og fat til nytt bruk 😍
Dei som har bestilt til i morgon frå bakeriutsalet finner bestillingen sin i garasjen 😊 
Ps: eg har også laga litt av brødet Låkastadlen (avbildet) som dykk vil finne på Revnestranden handel og på Tysnes i morgon
Alt vel, 
Fru Aarvik
.
#surdeig #surdeigsbrød #urkorn #kortreistmat #nytnorge #bærekraftigmat #bakst #hjemmebakt #økologisk #ektebrød #suntoggodt #norway2day #sunnmat #baldersheim #aarvikgard #aarvik  #norskeråvarer #sourdough #fermentert #sourdoughbread #artisanbread #godmat #slowfood #realbread #langtidshevet #bjørnafjorden #renmat #matmedidentitet
@hollimolle 
@okoland
@renmat
Litt frå dagens utval i bakeriet! Det er meir brød enn det som kjem fram på bilde nr. 2 altså 😊 I dag fekk eg tid til å laga litt skulebollar med melis og kokos 😍 Det er ikkje alltid eg får tid til å pynta dei som eg gjorde i dag 😄. Det varierar faktisk litt kva eg likar sjølv, nokon gongar blir det litt for søtt med melis, men i dag trur eg det blir ein skulebolle på meg også dersom det blir nokon til overs! Hjarteleg velkomne til ope og varmt bakeri i dag. Eg er ope til kl. 13.00. Neste helg på laurdagen blir eg å sjå på julemarknaden på Tysnes nede på Våge kai 🌲 Dermed vil bakeriet vere stengt neste helg.

#surdeig #surdeigsbrød #urkorn #kortreistmat #nytnorge #bærekraftigmat #bakst #hjemmebakt #økologisk #ektebrød #suntoggodt #norway2day #sunnmat #baldersheim #aarvikgard #aarvik  #norskeråvarer #sourdough #fermentert #sourdoughbread #artisanbread #godmat #slowfood #realbread #langtidshevet #bjørnafjorden #renmat #matmedidentitet
@hollimolle 
@okoland
@renmat
Krumkaker er noko som virkelig gir meg litt den følelsen av no nærmar da seg jul, men det er jo sjølvsagt ein heil del andre ting også som gir god julestemning 😄
.
På tirsdag hadde eg den store kjeksproduksjonsdagen og det blei jo litt kjeks av det, men du verden så lang tid det tar! 
Eg har igjen konkludert med at gjærbakst, det er kjekt og gir meg fred i sjelen på eit vis. Det er noko med prosessene og at det går så sakte og at det krever lang tid, og det er så kjekt å følge med på utviklingen frå ein blandar deigen, strekker og bretter deigen gong på gong til du til slutt står igjen med eit brød i favnen. 
#julebakst #julekjeks #baldersheim #aarvikgard #bakst #bakeri #økologisk #bjørnafjorden #julekos #
På laurdag vil bakeriet igjen vere ope frå kl.11 På laurdag vil bakeriet igjen vere ope frå kl.11.00 til 13.00 (brødene er klar frå kl. 09.00 dersom du kun ynskjer brød, men resten er klart til kl.11.00. Eg har Mjølhålo, Steidn (sammalt spelt og frø), Aarvik (sjå bildet), julebrød laga på surdeig og Smålhuset på brødmenyen. I tillegg blir da skillingsboller,  Palmekystens draum 🤩, Ballese-rundstykker (fine med havsalt på) og det er litt forskjellige julekjeks også no, men i VELDIG begrenset opplag 😅 Eg har krumkaker, harde vafler, kokosmakroner og Sarah Bernhard. Dersom eg får tid (lite sannsynlig) skal eg lage ein porsjon til før jul. Det er ytterst travle tider i bakebransjen og seine kvelder no, derfor kan det lønne seg å vere tidlig ute med bestillingar 😉 Siste bakedag før jul blir tirsdag 22.12 med opningstid frå kl. 15.00 til 18.00. Eg skal også ein tur på Revnestranden handelsforening søndag 20.12 for å selge litt ulike bakarvarer! 

Eg har også fått mange nye vakre smykker frå Maja design. Desse er handlaga og redesignet av knuste koppar og fat m.m Gjenbruk, vakkert og unikt 💖

Nb: Eg opnar for at kundar kan komme inn no, men bakeriet er veldig lite, difor ynskjer eg kun ein kunde inn av gongen. Det er viktig at de har god avstand til bakerinnen🥰. Brøda vil vere innpakka på førehand slik at det er ikkje mykje å sjå på "utstilling" av hensyn til smittevern.

Husk å førehand bestille for å få det du vil ha! 😉

Alt vel,
Fru Aarvik

#surdeig #surdeigsbrød #urkorn #kortreistmat #nytnorge #bærekraftigmat #bakst #hjemmebakt #økologisk #ektebrød #suntoggodt #norway2day #sunnmat #baldersheim #aarvikgard #aarvik  #norskeråvarer #sourdough #fermentert #sourdoughbread #artisanbread #godmat #slowfood #realbread #langtidshevet #bjørnafjorden #renmat #matmedidentitet
@hollimolle 
@okoland
@renmat
Sourdough Norwegian christmas bread 🤩  Eg er så strålande nøgd med korleis desse klassiske julebrødene/kakene har blitt. Det var litt utprøving til å begynne med, men no har eg (trur eg) knekt koden. Eg måtte berre la deigen har rett temperatur undervegs, 26°C, under fermenteringsprosessen. Litt mindre deigstørrelse, 860-890g, lavere temperatur i ovnen, 170°C og neste ein time før kjernetemperaturen nådde 96,5°C. Med godt smør og brunost er dette berre julestemning 🎄. Eg må jo også sei at eg aldri heilt har klart sukat i julebrød og derfor er det heller ikkje det i mine julebrød i bakeriet.. Eg huskar når eg var liten, då plukka eg dei alltid ut før eg ville spise skjevo 😂 No har eg ein god mengde med julebrød som skal med på morgondagens julemarked i Hålandsdalen på Eide. No skal dei få kvila seg i kjøleskapet over natten! Ha ein strålande fin kveld vidare 🌻 #christmasbread #sourdoughbread #julebrød #julekake #økologisk #ekteråvarer #aarvikgard #aarvik #norskeråvarer #kortreistmat #sourdough #fermentert #bærekraftigmat #bjørnafjorden #bakst #økobakeri
Hei på dåke alle! Til helgen er eg altså klar i Hei på dåke alle! Til helgen er eg altså klar igjen med deilig bakst 🥖🥨 Først i bakeriet på Balderheim og på søndag frå kl. 16.00 i Eide klyngetun i Hålandsdalen på julemarknaden i løo. 
.
På laurdag har eg surdeigbrøda Steidn (grovt sammalt spelt og frø), Aarvik (fint landkveite og litt spelt), Mjølhålo (halvgrovt, landkveite og svedjerug, frø), Utlebakken (halvgrovt landkveite og emmer), surdeigs-julebrød, scones, Palmekystens drøym, skillingsbollar, pistasjknuter, Ballese-rundstykker (fine med flaksalt). Husk å bestille før fredag morgon! Eg pakkar framleis på førehand og me brukar vipps 😉 slik at du kan få baksten i døra.
.
På søndag har eg med litt forskjellig bakst til julemarknaden i tillegg til litt strikk og anna godt som er fint å gi i julegåve.
.
Det er også nedsett pris, 40%, på ein del av  sjokoladen frå Jentene på tunet som er i ferd med å gå ut på dato i desse dagar (slutten av november - slutten av desember). Spør meg på laurdag, eg blir takksam for å få mest mulig ut av hyllene 😀!
.
I tillegg har eg fått påfyll av nye store konfektesker😍, som er heilt perfekt til julegåve🎁🎄 for dei som elskar nydeleg god sjokolade! Ellers har eg også fått mykje nytt inn frå Økoland av økologiske råvarer!
.
HJARTELEG VELKOMNE 🙏😊
Alt godt, 
Fru Aarvik 

#surdeig #surdeigsbrød #urkorn #kortreistmat #nytnorge #bærekraftigmat #bakst #hjemmebakt #økologisk #ektebrød #suntoggodt #norway2day #sunnmat #baldersheim #aarvikgard #aarvik #norskeråvarer #sourdough #fermentert #sourdoughbread #artisanbread #godmat #slowfood #realbread #langtidshevet #bjørnafjorden #renmat #matmedidentitet
@hollimolle 
@okoland
@renmat
Tusen takk til alle 🌻😍 som var innom bakerie Tusen takk til alle 🌻😍 som var innom bakeriet i dag og takk til alle som hadde førehandsbestilt varar! Og takk for at dåke viste hensyn til kvarandre og meg mtp dei nye restriksjonane. 
.
Her er eit av dei siste brøda eg har igjen, eit lite Aarvik surdeigsbrød i form, og eg tenker at mine 2 jenter blir glad for at det var akkurat dette brødet som var til overs 😄 
.
Det var veldig kjekt med mange fine tilbakemeldingar på det fermenterte julebrødet som eg starta å lage denne veko og det har allereie komt inn litt bestillingar på dei til neste helg. Eg tenker eg nett må nevne at det er ei begrensa mengd av desse, for dei etterheves i hevekurv og kvar form tar litt plass i kjøleskapet 😅 og eg har maks plass til 70brød tilsammen på kjøl i tillegg til litt anna knask som kaldheves. Difor kan eg ikkje garantere at alle får bestilt til neste helg. 
Ha ein strålande helg videre! No går fruen i huset og legger seg på sofaen eit par timar før neste selskap brakar laus (det er berre oss internt i huset altså, men me hadde lova våre 2 10åringar at dei skulle få kvart sitt selskap der dei sjølv kunne bestemme innhaldet i selskapet ❤)
Alt godt,
Fru Aarvik 
.
#surdeig #surdeigsbrød #urkorn #kortreistmat #nytnorge #bærekraftigmat #bakst #hjemmebakt #økologisk #ektebrød #suntoggodt #norway2day #sunnmat #baldersheim #aarvikgard #aarvik  #norskeråvarer #sourdough #fermentert #sourdoughbread #artisanbread #godmat #slowfood #realbread #langtidshevet #bjørnafjorden #renmat #matmedidentitet
.
@hollimolle 
@okoland
@renmat
Hei folkens! Tusen hjarteleg takk for alle bestill Hei folkens! Tusen hjarteleg takk for alle bestillingar til helgen 🙏🤗 Det har vore så mykje bestillingar no, at eg dessverre ikkje kan ta imot fleire😅. Eg skulle nok klart fleire dersom me ikkje hadde hatt 2stk spente born som fyller 10år i morgon 🥳 Då må jo ho mor ha litt bakekapasitet til overs for dei også. Det blir eit bittelite selskap med mor, far, lillesøster og pusen Småen, men me skal ha mykje godt på bordet!🤩 
.
Men uansett så vil eg ha litt til overs av både bollar, ciabatta, julebrød og brød slik at det er moglegheit for dei som plutseleg kjeme innom også kan få seg noko godt. Husk no at det ikkje er mogleg å komme inn i bakeriet, men berre rop inn så er eg rett i nærheten. Det står sprit på eit bord rett utanfor også 😉
Alt godt,
Fru Aarvik 
#surdeig #surdeigsbrød #urkorn #kortreistmat #nytnorge #bærekraftigmat #bakst #hjemmebakt #økologisk #ektebrød #suntoggodt #norway2day #sunnmat #baldersheim #aarvikgard #aarvik  #norskeråvarer #sourdough #fermentert #sourdoughbread #artisanbread #godmat #slowfood #realbread #langtidshevet #bjørnafjorden #renmat #matmedidentitet
På laurdag er det igjen klart for ope bakeri på På laurdag er det igjen klart for ope bakeri på Balderheim oppe i Kleppslia🤩 Denne gongen ynskjer eg helst at alle bestiller det dei vil ha på førehand og betaler via vipps. Det er også mogleg med dropp inn, men då tar eg imot bestilling i døren 😇 Eg gjere klar bestillingen og legger det i eigen pose i garasjen slik at det berre er å hente der. Eg vil også levere litt brød og skillingsbollar til butikken Joker Revnestranden på Balderheim i tilfelle eg skulle bli oppbestilt 😉 Send meg ein melding på tlf: 92401099 eller bruk messenger på FB siden min eller direkte melding her på Instagram. På menyen står Mjølhålo (svedjerug +mye frø), Åkerleiet(einkorn og solsikkekjerner), Utlebakken(emmer), Smålhuset(emmer og valnøtter) og Aarvik (bittelitt spelt i) ellers har alle ein base med sikta landkveite. Fermentert/surdeigs- julebrød med rosiner, scones, mandelknuter, pistasjknuter, skulebollar, skillingsbollar og Palmekystens draum (sukker og kanel i svingene + vaniljekrem i midten)+ ciabatta. Det er også mogleg å bestille økologiske kaffibønner frå Stavanger kaffebrenneri, sjokolade frå Jentene på tunet, øko- te frå Yogi, mjøl m.m. Eg håper eg snart kan opne opp dørene igjen når denne 2.bølgen av Covid19 har roet seg igjen. 
.
No må me igjen berre stå på og alle gjere vårt for at det blir betre igjen ❤ 
Alt godt ønskes frå Fru Aarvik
.
#surdeig #surdeigsbrød #urkorn #kortreistmat #nytnorge #bærekraftigmat #bakst #hjemmebakt #økologisk #ektebrød #suntoggodt #norway2day #sunnmat #baldersheim #aarvikgard #aarvik #norskeråvarer #sourdough #fermentert #sourdoughbread #artisanbread #godmat #slowfood #realbread #langtidshevet #bjørnafjorden #renmat #matmedidentitet
@renmatno
@okoland.no
@hollimolle 
@nrkmat
Julebrød laga med surdeig! På laurdag er det mog Julebrød laga med surdeig! På laurdag er det mogleg å få tak i desse i bakeriet 🌾 I går fekk eg dei endelig heilt slik som eg ville. Lenger tid til fermenteringsprosessen (10timer i romtemperatur og 16t i kjøleskap+ 5t til i romtemperatur) og ein del lavere temperatur i steinomnen gjorde utslaget i tillegg til stadige temperatur kontrollar under steikingen. Julebrød/julekake er noko eg har laga mykje av i mange år opp mot jul, men då med gjær som er ein mykje lettare og kortare prosess. Utgangspunktet for oppskriften fant eg sjølvsagt i den store bakedronningen Ingrid Espelid's rødrutede kokebok som eg fekk av mormor Lorentze til 20års-dagen min 😍🙏 Den brukar eg framleis ofte til alle typar matlaging og er ein god venn å ha på kjøkenet for meg som er glad i å kokkelere 👩‍🍳
#surdeig #surdeigsjulebrød #urkorn #kortreistmat #nytnorge #bærekraftigmat #mat #bakst #hjemmebakt #økologisk #ektebrød #norway2day #sunnmat #baldersheim #aarvikgard #aarvik #norskeråvarer #sourdough #sourdoughbread #sourdoughclub #artisanbread #food #slowfood #realbread #langtidshevet #bjørnafjorden #sourdoughchristmascake #matmedidentitet
I dag gjekk all bakst unna på null komma niks og I dag gjekk all bakst unna på null komma niks og fruen i huset måtte begynne å leite litt i frysen etter diverse godsaker der også. Og så gjekk frysen tom også. Så no er det berre litt smaksprøver igjen på fermentert julebrød, som etter planen vil komme for sal neste laurdag.
.
Av og til bommar eg fullstendig på kor mykje sal av bollar og brød det vil bli.. Enten er det for mykje eller slik som i dag; for lite. Beklagar så mykje til alle som ikkje fekk det dei hadde ønska seg ❣Men uansett; tusen hjarteleg takk til alle som har vore innom i dag, det har vore mange koselige samtalar (i trygg avstand så klart) i bakeriet.
På biletet ser dykk sconesene eg plar baka kvar laurdag (veldig stolt over eigenutvikla oppskrift🤩) som etterkvart har blitt favoritten til mange. Eg bakar dei med: sikta landkveite, sammalt havre, sammalt einkorn, rårøyrsukker, meieri-smør, bakepulver, bittelitt salt, dadlar, rosiner, mandlar, kefir, fløyte, yoghurt naturell og egg. 
.
Før eg starta bakeriet pleidde eg å laga dei med det eg hadde tilgjengelig i skap og kjøleskap og ingrediensene kunne eg eigentlig variera så mykje eg ville med, så lenge eg hadde meierismør, bakepulver og eit syrlig melkeprodukt i. Ellers var det fritt fram om det skulle vere med rømme, kefir, fløyte, yoghurt, ulike mjøltypar, frø, nøtter, frukt osv. Trikset er å ikkje arbeide for mye med deigen i tillegg til konsistens 😉
Ps: dersom du vil vere sikker på å få det du vil ha på laurdagen kan det vere lurt å sende ei bestilling innen torsdag kveld via messenger på FB sida mi eller melding her på Instagram. 😊
Ha ein fortsatt nydelig laurdag, og hold dykk trygge ❤
Alt vel,
Fru Aarvik 
#surdeig #surdeigsbrød #urkorn #kortreistmat #nytnorge #bærekraftigmat #mat #bakst #hjemmebakt #økologisk #ektebrød #suntoggodt #norway2day #sunnmat #baldersheim #aarvikgard #aarvik  #norskeråvarer #sourdough #sourdoughbread #sourdoughclub #artisanbread #food #slowfood #realbread #langtidshevet #bjørnafjorden #surdeigshimmelriket #scones #matmedidentitet
Eg er så heldig som av og til får med meg dette Eg er så heldig som av og til får med meg dette herlige vesenet, Irene, når eg forbereder meg til utleveringar og ope bakeri (når eg veit det blir ekstra mye å gjer). Det er mykje arbeid bak det å drive sitt eige firma i tillegg til selve bakingen😅 Kanskje meir enn eg var forberedt på. Det er til tider litt i over kanten hektisk, for det er jo ikkje berre baking ein skal gjere, det er også viktig med reknskap, halda lokalene reine, bestille inn varar, halda kontroll på kundebestillingar, marknadsføring. Då er det spesielt godt å få med seg slike fine folk som får deg til å gløyme kor trøytt du av og til er og berre kosa deg, mase litt samtidig som me jobbar på🤩. I dag fekk eg til og med god hjelp frå Anne-Karin, som også gjorde at det gjekk enda litt raskare unna med utleveringa i dag. Eg er berre så utruleg heldig og takknemlig som har slike fine, gode folk som kan hjelpe til 😍.
På laurdag er bakeriet igjen ope, og eg har Mjølhålo, Steidn, Aarvik og Utlebakken på brødmenyen i tillegg til pistasjknuter, mandelknutar, skillingsbollar, skulebollar, speltrundstykke og scones. Hvis eg er heldig med julebrødene, blir det smaksprøve på dei.
Nb: Grunna nye covid19 restriksjonar er det kun høve til å ha 1 person inne i bakeriet om gongen. Bruk handsprit og hald avstand til kvarandre 🙏🥰

Hjarteleg velkomne!
Alt godt,
Fru Aarvik 
#godhjelp #venner #jobbepå #surdeig #surdeigsbrød #aarvikgard #aarvik #baldersheim #bakst #kortreistmat #godtformagen #lørdagskos #hjemmebakt #bjørnafjorden #økologisk #saktemat #urkorn #sourdough #sourdoughbread
Å bake surdeigsbrød er noko som har gitt meg myk Å bake surdeigsbrød er noko som har gitt meg mykje glede det siste året🧡 Det er heilt fantastisk å sjå kva ein kan gjere med gode økologiske råvarar og eigne hender for å produsere eit brød! 
.
No er det ca 1,5 år siden eg begynte å bake med surdeig og nett over eit år siden eg fant ut at eg ville starte for meg sjølv med bakeri og produksjon av grønnsaker. No klarar eg å sjå at det kanskje er mogleg å leve av og å halda fram med. Det skal uansett bli spanande å sjå når det har gått ei stund til! 
.
På bilde nr.2 er det brødemne som har benk-kvile før siste forming. Bilde nr. 3 viser deig i bulkheving før første strekk og brett. I kvar slik kasse har eg vanligvis deig tilsvarande 10-15 brød! Og vanligvis har eg 4-5 sortar brød som eg lagar kvar gong eg bakar. For det er så kjekt å ha med seg alle dei ulike urkorn sortane i utvalet 🤩
.
 #surdeig #surdeigsbrød #urkorn #kortreistmat #nytnorge #bærekraftigmat #mat #bakst #hjemmebakt #økologisk #ektebrød #suntoggodt #norway2day #sunnmat #baldersheim #aarvikgard #aarvik #norskeråvarer #sourdough #sourdoughbread #sourdoughclub #artisanbread #food #slowfood #realbread #langtidshevet #bjørnafjorden #surdeigshimmelriket #breadbosses #matmedidentitet
På laurdag 🤗 kjeme Fru Aarviks vesle bakeri ti På laurdag 🤗 kjeme Fru Aarviks vesle bakeri til @fjordn_senter i forbindelse med handledagane på senteret denne veko 🥰 🌾

På menyen står brøda Aarvik, Mjølhålo, Utlebakken og valnøttbrødet Smålhuset. I tillegg blir da ulike sortar bollar, ciabatta, rundstykker og scones. Eg har også med litt ulike økologiske råvarar frå bakeriet 😊. Eg ope for sal frå kl. 11.00 til 14.00 

Dei av dykk som likar å handle i utsalet på Balderheim kan om de vil bestille, så kan eg legge igjen i garasjen til avhenting og de kan betale med vipps 😊

Ps: Eg har mykje sellerirot no, det er berre å gi ein lyd om du vil ha! Dei kostar 35kr/stk. Dyrka uten bruk av sprøytevernmidler og kunstgjødsel 🐝🍂🌿

MILJØVENNELEG ALTERNATIV TIL PLASTFOLIE:
Eg har med meg litt forskjellig bivokspapir på laurdag, det kan halde opptil 1 år før du må preppe det på nytt i ovnen. Bivokspapir nyttast i staden for plastfolie og er eit miljøvenneleg alternativ!🐝🧡 Eg brukar det over skåler, innpakking av matrestar, ostebitar og matpakke.

Hjarteleg velkomne på laurdag!
Alt vel,
Fru Aarvik

#surdeig #surdeigsbrød #urkorn #kortreistmat #nytnorge #bærekraftigmat #mat #bakst #hjemmebakt #økologisk #ektebrød #suntoggodt #norway2day #sunnmat #baldersheim #aarvikgard #aarvik #norskeråvarer #sourdough #sourdoughbread #sourdoughclub #artisanbread #food #slowfood #realbread #langtidshevet #bjørnafjorden #matmedidentitet
Load More... Follow on Instagram

E-MAIL OG TELEFON
Tlf: 92 40 10 99 (Ranita)

post@fruaarvik.no

HER FINNER DU OSS
Kleppsvegen 36
5647 Baldersheim

SOSIALE MEDIA
Facebook
Instagram

KONTAKT OSS
Om oss
Kontakt oss

Design og utvikling: SHR Design - Silje H. Rangset __ Foto: Ranjeeta Styve Aarvik og Bjarte L. Haugland __ Personvernerklæring __ - powered by Enfold WordPress Theme
  • Facebook
  • Instagram
Scroll to top
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.